Tradycyjna lecznicza receptura Amiszów
Ta stara, tradycyjna receptura jest od wieków wykorzystywana w kulturze Amiszów do leczenia astmy, stanów zapalnych, wrzodów, przeziębienia, wysokiego ciśnienia, a nawet raka. Niektórzy stosują ją również w celu obniżenia poziomu cholesterolu we krwi.
Połączenie naturalnych składników, wykorzystane do stworzenia tej mieszanki, od lat pozostaje w niezmienionej formie i jest jednym z najskuteczniejszych specyfików wzmacniających odporność i pomagających w walce z chorobami.
Prawdopodobnie wszyscy znają leczniczą moc czosnku, cytryny, imbiru i octu jabłkowego. Ta receptura łączy właściwości wszystkich tych składników, dzięki czemu uzupełniają się wzajemnie i tworzą skuteczną, niezawodną całość, pomocną do walki z wieloma chorobami.
Składniki jakich potrzebujesz to:
Jedna łyżeczka octu jabłkowego, jedna łyżeczka świeżego soku z cytryny, jeden ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę lub drobno posiekany, kawałek świeżego imbiru (około 2-3 cm), jedna łyżeczka miodu.
Tradycyjną recepturę można nieco zmodyfikować, pod potrzeby diety wegańskiej. Miód jest tu używany jako naturalna substancja słodząca, dlatego możesz z niego zrezygnować. Zamień miód, na naturalny, w 100 % roślinny zamiennik, zgodny z twoją dietą. Działanie mikstury pozostanie bez zmian.
Wszystkie składniki umieść w blenderze i zmiksuj, do uzyskania jednolitej, gładkiej konsystencji. Kiedy mieszanka będzie gotowa, przelej ją do szczelnie zamykanego pojemnika i umieść w lodówce. Przechowuj maksymalnie 5 dni.
Jak stosować mieszankę? Pij po łyżce mikstury codziennie, na pusty żołądek. Jeżeli chcesz wzmocnić działanie preparatu, pij go w sumie trzy razy dziennie. Już po dwóch tygodniach zauważysz, że ciśnienie krwi ustabilizowało się, a poziom cholesterolu spadł do prawidłowego poziomu.