Zdrowa rzodkiewka

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Udostępnij

Rzodkiewka zawiera potas i sporo związków siarki. Pomaga przy niestrawność i pobudza apetyt. Warto wprowadzić ją do diety dziecka po pierwszym roku życia.

Jedzmy rzodkiewkę na zdrowie
Jedzmy rzodkiewkę na zdrowie 123RF/PICSEL

Dzieci zazwyczaj lubią chrupać czerwone kulki do kanapek, możne też zetrzeć je i dodać do pasty z jajka lub twarożku.

Warto sięgać po rzodkiewki, gdy ma się anemię lub wypadają nam włosy. W małym warzywie zawarta jest cała gama witamin i związków mineralnych (zwłaszcza potasu, ale też wapnia, fosforu, magnezu, żelaza, cynku, miedzi i fluoru).

Jedzenie rzodkiewki wspomaga metabolizm i pracę układu pokarmowego. Ponadto oczyszcza organizm z toksyn. Warto chrupać ją jak najczęściej. 

Kiszone rzodkiewki - jak je zrobićInteria Kulinaria
INTERIA.PL
emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Udostępnij
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Przejdź na