Aleksandra Banasiewicz-Tenerowicz, Psychologia autoprezentacji w kuchni
Autoprezentacja rządzi naszym życiem, począwszy od lat około przedszkolnych i pierwszych grupowych fotografii.
Jak połączyć autokreację z kuchnią (bo z psychologią to nawet jakoś łatwiej)? W odpowiedzi Autorka prezentuje nam zbiór przepisów szybkich, łatwych i przyjemnych, w sam raz na zapracowane popołudnie, gdy lodówka zieje pustkę, a goście właśnie siadają na kanapie...
Wśród ulubionych składników Autorki jeden powtarza się niezmiennie: szczypta szaleństwa i odrobina improwizacji - tu właśnie tkwi tajemnica naszej kuchennej autoprezentacji, bo przecież, pozostawieni sami sobie, stworzymy potrawy zgodne z naszym najgłębiej skrywanym "ja": ktoś postawi na papryczki chilli, kto inny świata nie widzi poza mleczną czekoladą... Poniżej przepis na absolutny klasyk, czyli kanapkową pastę jajeczną!