Jak wybrać najlepszą białą kiełbasę?

Czym się kierować przy zakupie białej kiełbasy na Wielkanoc?
Czym się kierować przy zakupie białej kiełbasy na Wielkanoc?123RF/PICSEL

Biała kiełbasa na Wielkanoc: Co trzeba o niej wiedzieć?

Wielkanocna biała kiełbasa zapiekanaInteria Kulinaria

Jak kupować białą kiełbasę?

Zobacz również:

    Biała kiełbasa surowa a parzona. Czym się różnią?

    Jak przygotować surową białą kiełbasę do spożycia?

    Biała kiełbasa to nieodłączny element wielkanocnego obiadu
    Biała kiełbasa to nieodłączny element wielkanocnego obiadu123RF/PICSEL

    Jak sparzyć surową kiełbasę?

    • Do garnka z gotującą się wodą dodaj liść laurowy, kilka ziarenek ziela angielskiego, majeranek, dwa ząbki czosnku oraz sól.
    • Zamieszaj, a gdy woda będzie zbliżać się do punktu wrzenia, włóż ostrożnie nakłutą w kilku miejscach kiełbasę.
    • Ponownie zaczekaj, aż woda zacznie się gotować i w tym momencie przykryj garnek pokrywką.
    • Następnie zdejmij go z kuchenki. Kiełbasę pozostaw w naczyniu przez pół godziny.
    Oceń artykuł
    Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?