Reklama

Halibut w ziołach

Dekorować świeżym estragonem.

Składniki na 4 porcje:

- 60 dag płatów halibuta,
- 2 ząbki czosnku,
- 1/2 cytryny i sok z 1/2 cytryny,
- suszony estragon, tymianek, bazylia,
- 30 dag czerwonej kapusty,
- 1 kwaskowe jabłko,
- mała cebula,
- 2 łyżki octu winnego,
- 6 łyżek oliwy z oliwek,
- sól, pieprz

Przygotowanie:

Płaty ryby umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Czosnek obrać i rozetrzeć na miazgę. Każdy kawałek halibuta natrzeć z obu stron czosnkiem, bazylią, tymiankiem i estragonem. Skropić 2 łyżkami oliwy i sokiem z cytryny. Pozostawić na godzinę w chłodnym miejscu. Jabłko i cebulę obrać, posiekać w drobną kostkę. Kapustę poszatkować, połączyć z cebulą i jabłkiem, dobrze wymieszać. Resztę oliwy zmieszać z octem winnym, solą i pieprzem. Sosem polać sałatkę. Kawałki ryby smażyć na rozgrzanym ruszcie po 10 minut z każdej strony. Halibuta podawać z sałatką, frytkami i cząstkami cytryny. Danie ładnie wygląda udekorowane świeżym estragonem.

Reklama

Czas przygotowania 20 minut

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy