Reklama

Przepisy na zupy

Zupa dyniowa

Zupa dyniowa

Przygotowanie: Pokrój w kostkę marchew, rzepę, cebulę i por. Podsmaż na 2 łyżkach oleju i przełóż do garnka. Zalej 2 l wody, dodaj pokrojony w kostkę miąższ z 1 kg dyni, dopraw gomasio, gotuj 15 min. Zagęść 2 łyżkami kaszy manny, zmiksuj, gotuj jeszcze 8 min.

Zupa cebulowa

Przygotowanie: 4 duże cebule pokrój wzdłuż i zrumień na 2 łyżkach oleju roślinnego. Przełóż do garnka, zalej 1 i 1/2 l wody. Gotuj 15 min. Zagęść 4 łyżkami mąki razowej wymieszanej z odrobiną zimnej wody, dopraw gomasio. Podawaj z razowymi grzankami.

Reklama

Tekst pochodzi z magazynu

Tina
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama