Reklama

Świąteczna przystawka z szynki

5 - 6 cienkich plasterków szynki lub kiełbasy szynkowej; szklanka gęstej śmietany; łyżka świeżo utartego chrzanu; trochę soku z cytryny; łyżeczka sproszkowanej żelatyny; sól.

5 - 6 cienkich plasterków szynki lub kiełbasy szynkowej; szklanka gęstej śmietany; łyżka świeżo utartego chrzanu; trochę soku z cytryny; łyżeczka sproszkowanej żelatyny; sól.

Plasterki szynki zwiń w ruloniki, śmietanę ubij na sztywno (najlepiej w mikserze) dodając chrzan, szczyptę soli i trochę soku z cytryny. Pod koniec ubijania dodaj namoczoną w odrobinie wrzątku, dokładnie rozpuszczoną żelatynę. Kremem napełnij ruloniki szynki (najlepiej za pomocą cukierniczej szprycy) i ułóż na przybranym listkami sałaty półmisku.

INTERIA.PL
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy