Reklama

Parowary - smak i wygoda do pary!

Zdrowe odżywianie nie musi oznaczać rezygnacji z ulubionych potraw. Teraz możesz je przygotować na parze bez dodawania grama tłuszczu i soli. Podczas gotowania na parze poszczególne składniki potrawy nie tracą swojego naturalnego smaku, zapachu, koloru, mają więcej witamin i wartości odżywczych.

Zdrowe odżywianie nie musi oznaczać rezygnacji z ulubionych potraw. Teraz możesz je przygotować na parze bez dodawania grama tłuszczu i soli. Podczas gotowania na parze poszczególne składniki potrawy nie tracą swojego naturalnego smaku, zapachu, koloru, mają więcej witamin i wartości odżywczych.

W parowarze można przygotować kompletny posiłek - od przystawki aż po deser. I to bez względu na rodzaj przygotowywanych dań. Co więcej, parowar Tefal Vitamin+ wyposażony jest w trzy kompaktowe pojemniki (pojemność całkowita 11l), które umożliwiają wygodne przygotowanie posiłków i są łatwe w przechowywaniu.

Parowar to oszczędność czasu. Można w nim przyrządzić kilka potraw jednocześnie, jedzenie nie kipi i się nie przypala, więc nie wymaga pilnowania, a automatyczny minutnik wyłącza urządzenie w zaprogramowanym wcześniej czasie.

Więcej informacji na www.tefal.pl

Reklama

Wyjątkowy parowar Tefal Vitamin+ VC4003 posiada wyjątkową funkcję Vitamin+ przyspieszającą parowanie i zachowującą więcej witamin. Dzięki tej funkcji parowar działając z dużą mocą 2000W szybko napełnia parą pojemniki, następnie moc automatycznie maleje do odpowiedniej do parowania.- 650W.

Szparagi z jajkami

Składniki:
• 600g szparagów
• 3 jajka na twardo
• 3 łyżki oliwy z oliwek
• 1 łyżka octu balsamicznego
• szczypior
• sól, świeżo zmielony pieprz

6 porcji. Przygotowywanie: 10 minut. Gotowanie: 10-15 minut.

Jajka ugotuj na twardo w dolnym koszyku pod przykryciem przez 12-15 minut. Odstaw do ostudzenia w zimnej wodzie, obierz, posiekaj osobno białka i żółtka. Odetnij końcówki szparagów i włóż szparagi do środkowego i górnego koszyka parowaru. Przykryj i gotuj na parze 10-15 minut aż końcówki szparagów będą miękkie. Przygotuj sos: oliwę wymieszaj z octem, solą i pieprzem. Szparagi ułóż na 6 talerzach, polej sosem i posyp dookoła białkiem i żółtkiem jajek. Udekoruj posiekanym szczypiorkiem. Podawaj ciepłe.

INTERIA.PL
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy