Zorganizuj swoją lodówkę - jedz zdrowiej i oszczędzaj żywność!

Artykuł sponsorowany

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Udostępnij
article cover
materiały promocyjne

Miejsce dla sera i wędliny, czyli gdzie przechowywać jedzenie w lodówce

Ile stopni w lodówce?

  • Strefa Zero - część producentów lodówek zapewnia, że ich dolne szuflady gwarantują najniższą temperaturę, co z kolei w wielu przypadkach zapewnia najdłuższą świeżość dla żywności.
  • Strefa 0-5°C - dolna część lodówki, w zależności od producenta zalicza się tu dolne szuflady lub po prostu najniższą półkę.
  • Strefa 4-5°C - w centralnej części lodówki przeważnie utrzymuje się temperatura na poziomie 5°C, co dla sporej części produktów oznacza optymalne warunki przechowania.
  • Strefa 6-8°C - zgodnie z zasadą, iż ciepłe powietrze jest lżejsze, najwyższych temperatur należy szukać na górnych półkach lodówki.
  • Drzwi - to osobna strefa w lodówce, gdzie temperatura waha się od 8 do 18°C. Oznacza to, że nie każdy produkt, po który łatwo sięgnąć powinien się tam znajdować.
zdjęcie
materiały promocyjne

Jak układać żywność w lodówce?

zdjęcie
materiały promocyjne

Pojemniki na żywność, czyli temperatura to nie wszystko

zdjęcie
materiały promocyjne
zdjęcie
materiały promocyjne

Jakie pojemniki do mrożenia?

Pojemniki plastikowe - jaką żywność należy pakować?

zdjęcie
emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Udostępnij
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Przejdź na