Reklama

Reklama

Nowoczesna panna cotta

Idealny deser dla całej rodziny.

Składniki:

  • 1 galaretka o smaku truskawkowym
  • 1 opakowanie sernika oryginalnego (np. Delecta)
  • 800 ml mleka
  • 400 g truskawek (mogą być mrożone)
  • 2 łyżki cukru
  • 1 Śnieżka oryginalna (np. Delecta)

Reklama

Sposób przygotowania:


1. Galaretkę rozpuść w 500 ml gorącej wody, pozostaw do wystudzenia. Rozlej do 6 salaterek i wstaw do lodówki na godzinę do stężenia.

2. Sernik ubij z 600 ml mleka, wyłóż na galaretkę i wstaw ponownie na 2 godziny do lodówki.

3. W tym czasie zmiksuj truskawki z cukrem i ubij śnieżkę w 200 mleka.

4. Schłodzony deser wyjmij z miseczek na talerzyk zanurzając na kilka sekund salaterkę w gorącej wodzie.

5. Gotowy deser dekoruj truskawkami lub sosem truskawkowym i śnieżką.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje