Sposób na naleśniki idealne Ewy Wachowicz. Prosty trik znanej restauratorki

Natalia Jabłońska

Natalia Jabłońska

Ewa Wachowicz
Ewa WachowiczAKPA

Sposób na naleśniki idealne Ewy Wachowicz. Prosty trik znanej restauratorki

Zobacz również:

    Przepis na naleśniki Ewy Wachowicz

    Naleśniki
    Prosty trik sprawi, że ciasto na naleśniki będzie idealne123RF/PICSEL

    Składniki

    • 4 jajka,
    • 2 szklanki mąki,
    • 1 szklanka mleka,
    • 1 szklanka mineralnej wody gazowanej,
    • ½ łyżeczki soli,
    • masło.
    1. Jajka wbij do miski, dodaj sól i roztrzep. Dosyp mąkę, wlej mleko (na przemian) i zmiksuj.
    2. Gdy ciasto będzie gładkie, rozcieńcz je wodą mineralną, by uzyskać konsystencję naleśnikowego ciasta.
    3. Ciasto odstaw na 20-30 minut. Gdy zgęstnieje, znowu dolej odrobinę wody. Odstaw, by odpoczęło. Dzięki temu naleśniki zrobią się plastyczne i nie będą się rwać.
    4. Smaż cienkie placki (na patelni z obu stron).
    „Ewa gotuje”: Torcik z truskawkami i galaretkąPolsatPolsat