Reklama

Reklama

Burger z grillowanymi warzywami i serem

Mięso mielone doprawiamy solą i pierzem dodajemy mleko skondensowane niesłodzone.

Składniki dla 4 osób:

  • 8 plasterków sera np. Hochland Na Gorąco! z szynką i pieczarkami
  • bułka burgerowa 4 szt.
  • mielone mięso wołowe 600 g (najlepiej ze szpondra)
  • sól, pieprz
  • mleko skondensowane niesłodzone 100 ml
  • sałata rzymska
  • warzywa grillowane np. bakłażan, pomidor, cebula czerwona
  • majonez, ketchup

Reklama

Sposób przygotowania:
Mięso mielone doprawiamy solą i pierzem dodajemy mleko skondensowane niesłodzone (w celu połączenia się mięsa i aby podbić smak - wówczas nie musimy dodać bułki czy jajek), wyrabiamy, formujemy burgery i grillujemy w zależności od stopnia wysmażenia 3 - 4 minuty. Warzywa doprawiamy ulubionymi przyprawiamy i rumienimy na grillu. Połówki bułki grillujemy, następnie smarujemy z jednej strony majonezem, a z drugiej ketchupem, układamy kolejno sałatę, warzywa, plaster sera Hochland Na Gorąco!, burger, plaster sera, a na koniec drugą połówkę ciabaty.

Przepis przygotował Marcin Budynek - kreator smaku, założyciel oraz  właściciel Akademii Kulinarnej.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje