Prosty sposób, by dania z grilla zachwycały smakiem. Dlaczego warto marynować mięso i jak to robić?

Materiał na zamówienie marki Sokołów

Marynowanie mięsa pozwala przede wszystkim wzbogacić jego smak / fot. Martyna Taras FILMSEE
Marynowanie mięsa pozwala przede wszystkim wzbogacić jego smak / fot. Martyna Taras FILMSEEsponsorowane

Dlaczego warto stosować marynowanie mięsa przed grillowaniem?

Jak właściwie marynować mięso przed grillowaniem?

Zakręcone szaszłyki z karkówki

By wykonać marynatę, mieszamy oliwę ze startym imbirem, miodem, sosem sojowym i połową czosnku
By wykonać marynatę, mieszamy oliwę ze startym imbirem, miodem, sosem sojowym i połową czosnkusponsorowane

Żeberka w słodkiej marynacie

Gotowe żeberka powinny być miękkie, złociste i dobrze wypieczone
Gotowe żeberka powinny być miękkie, złociste i dobrze wypieczoneMartyna Taras FILMSEE / Interia

Boczek z grilla marynowany w piwie

Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?