Magda Gessler uruchomiła kanał na YouTube
Fani Magdy Gessler będą mogli przygotować dania na Boże Narodzenie razem ze swoją idolką. Kreatorka smaku właśnie otworzyła kanał na YouTube, bo zależy jej na tym, by Polacy mieli dostęp do jej prawdziwych przepisów i nie korzystali z tych fałszywych, sygnowanych jej nazwiskiem.
- Chciałam wam podarować moje wspomnienia o wigilii. Wigilii, którą pamiętam, gdy miałam trzy lata, w domu moich dziadków, pachnącej dużą ogromną choinką, którą zawsze wprowadzano do domu tydzień przed wigilią i cały dom nią pachniał. Absolutnie uroczysty czas. Do tego czasu chcę was zaprowadzić, zaczynając od smaków wigilii - od barszczu czerwonego - tymi słowami Magda Gessler rozpoczęła pierwszy odcinek programu "Wigilia z Magdą Gessler", który można oglądać na YouTube.
Skąd pomysł na własny kanał w popularnym serwisie? Jak przyznaje Gessler, co roku jest wielokrotnie pytana o rozmaite przepisy na świąteczne dania. I ubolewa, że większość receptur podpisanych jej nazwiskiem, które krążą w sieci, nie jest prawdziwa.
- Moje przepisy były fałszowane już miliony razy. W sieci są wręcz całe strony z moimi przepisami. Jest bardzo dużo fejkowych stron - mówi.
- Zależy mi, aby osoby, które kochają kuchnię tak samo jak ja, korzystały z moich autorskich przepisów. Tych, które wymyśliłam ja albo moja babka czy mama. Wiele z tych receptur, które pokazuję, przechodziło u nas w rodzinie z pokolenia na pokolenie - mówi słynna kreatorka smaku. Te prawdziwe przepisy można znaleźć na jej kontach na Facebooku i Instagramie (magdagessler.official i magdagessler_official).
Cykl "Wigilia z Magdą Gessler" składa się z kilkunastu odcinków. Gwiazda zdradzi w nich swój patent na takie potrawy jak m.in. pierogi z kapustą, gefilte fish, barszcz grzybowy, faworki z karpia, makowiec i piernik. - Będą to bardzo tradycyjne przepisy. Podane w taki sposób, by każdy mógł sobie z nimi poradzić - wyjaśnia Gessler.
W tym internetowym projekcie wspiera Magdę Kuba Wojewódzki, który jest producentem serii.
A sama Gessler tuż po tym, jak 10 grudnia wróciła z Toronto, wyruszyła w Polskę kręcić kolejne odcinki "Kuchennych rewolucji" i aż do świąt będzie bardzo zapracowana.