Kurczak po francusku z czosnkiem

Aromatyczny.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

Składniki:

  • 1 kurczak
  • Sól, pieprz
  • Po pół limonki i cytryny
  • 1 główka czosnku + 2 ząbki czosnku
  • Po 2-3 gałązki rozmarynu, szałwii, oregano i bazylii
  • Skórka starta z połowy cytryny

Przygotowanie:

Kurczaka natrzeć solą i pieprzem. Kurczaka, główkę czosnku (całą) i pokrojone w plastry cytrynę i limonkę ułożyć na blasze piekarnika. Piec 1 godzinę w 200 st. C. 2 ząbki czosnku i zioła posiekać, zmieszać ze skórką z cytryny i przyprawić tą mieszanką kurczaka 10 minut przed końcem pieczenia.

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas