Reklama

Reklama

Kurczak po francusku z czosnkiem

Aromatyczny.

Składniki:

Reklama

  • 1 kurczak
  • Sól, pieprz
  • Po pół limonki i cytryny
  • 1 główka czosnku + 2 ząbki czosnku
  • Po 2-3 gałązki rozmarynu, szałwii, oregano i bazylii
  • Skórka starta z połowy cytryny

 

Przygotowanie:

Kurczaka natrzeć solą i pieprzem. Kurczaka, główkę czosnku (całą) i pokrojone w plastry cytrynę i limonkę ułożyć na blasze piekarnika. Piec 1 godzinę w 200 st. C. 2 ząbki czosnku i zioła posiekać, zmieszać ze skórką z cytryny i przyprawić tą mieszanką kurczaka 10 minut przed końcem pieczenia.

Dowiedz się więcej na temat: Kurczak po francusku z czosnkiem

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje