15 owoców na wzmocnienie odporności
Zdrowotne właściwości owoców wzmacniających odporność pochodzą z znajdujących się w ich witamin, minerałów i fitochemikaliów, które pomagają organizmowi w walce i przeciwdziałaniu chorobom. Owoce zawierają także włókna, które są dobre dla układu trawiennego oraz luteinę, która wspomaga wzrok. Jednak mimo tylu dobroczynnych właściwości, spożycie owoców należy ograniczać, ponieważ zawarta w nich fruktoza powoduje wzrost poziomu insuliny, co z kolei powoduje problemy z ilością cukru we krwi, cukrzycę, choroby serca oraz otyłość. Ciesz się więc owocami z umiarem i nie pozwól aby zepchnęły one warzywa z twojego talerza!

Jagody

Awokado

Cytryny

Limonki

Jedzenie jabłek oczyszcza organizm

Dzika róża

Pomarańcze

Detoksykacja jest tym w czym dobry jest grejpfrut

Kiwi

Mango

Zdrowotne właściwości melona

Granat

Winogron

Kiedy będziesz kupował winogrona to sięgaj po czerwona zamiast białych, ponieważ czerwone winogrona zawierają antocyjany, które są antyoksydantami odbudowującymi odporność.
Wiśnie

Enzym, bromelina, trawiący białko zawarty w ananasie
