3 sekrety udanego sernika na Wielkanoc i sernik - pewniak z urządzeniem Thermomix®

Sernik
Sernik materiały prasowe

Sernik gotowany

Składniki

- kajmak kawowy

  • 400 g kajmaku, podzielonego na kawałki
  • 20 g mleka
  • 20 g kakao naturalnego, niesłodzonego
20 porcji

Składniki

na masę serową

  • 400 - 450 g herbatników
  • 1000 g twarogu, sernikowego, podzielonego na kawałki
  • 200 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 180 g cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM lub 4 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 120 g mleka
  • 120 g budyniu śmietankowego w proszku, bez cukru
  • 4 jajka
  • 4 - 5 łyżek migdałów, w płatkach, uprzednio uprażonych na suchej patelni

Sposób przygotowania - kajmak

Sposób przygotowania - masa serowa

Sernik z czekoladą - tani przepis na pyszne ciastoInteria KulinariaInteria Kulinaria
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?