Adżapsandali, czyli gruziński chaos na talerzu

Adżapsandali
Adżapsandalimateriały prasowe

Składniki

  • 400g ziemniaków
  • 300g marchewki
  • 500g małych bakłażanów
  • 300g pomidorów
  • 2 czerwone papryki
  • 1 zielona papryczka
  • 2 duże cebule
  • 5 ząbków czosnku
  • 2 łyżki masła
  • 5 łyżek oleju słonecznikowego
  • ¼ łyżeczki tymianku
  • 1 łyżeczka soli
  • szczypta czarnego pieprzu
  • ½ szklanki posiekanej bazylii
  • ½ szklanki posiekanej kolendry
  • 2 łyżki posiekanej pietruszki
  • 2 łyżki posiekanego świeżego koperku

Sposób przygotowania

Wieprzowy gulasz z paprykąInteria KulinariaInteria Kulinaria
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?