Reklama

Reklama

Aksamitna jajecznica z kurkami

Śniadanie palce lizać!

Składniki

  • 150 g kurek
  • 1 łyżka masła
  • 4 jajka
  • 1 garść posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Kurki oczyść i pokrój na nieduże kawałki. Jajka wbij do miseczki. Rozgrzej patelnię i roztop masło. Kurki dokładnie oczyść i wrzuć na patelnię. Smaż aż zmiękną, a woda wyparuje. Wlej jajka, dopraw solą i pieprzem. Smaż, mieszając, aż jajka się lekko zetną. Jeśli chcesz, żeby konsystencja jajecznicy była delikatniejsza, do rozbitych lekko jajek dodaj trochę mleka lub słodkiej śmietanki. Podawaj posypane natką.

Show

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje