A’la pizza z oscypkiem i kiełbasą myśliwską

Sam sam widok cieknie ślinka!

Pizza z pomidorami
Pizza z pomidorami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. W garnku zagotuj posoloną wodę na makaron. Włóż spaghetti. Poczekaj, aż woda ponownie zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj jeszcze ok. 4 minut. Ugotowany na półtwardo makaron odcedź, osącz na sitku. Kiełbasę pokrój w cienkie plasterki. Oscypek drobno zetrzyj. Pomidory umyj, wytrzyj do sucha, pokrój w plasterki. Czosnek obierz, posiekaj. 

2. Do miseczki wbij jajka. Dolej do nich śmietanę. Dodaj koncentrat pomidorowy i wymieszaj widelcem. Potem dołóż czosnek, 2/3 startego sera oraz sól, pieprz i suszone zioła do smaku. Całość ponownie dobrze wymieszaj. 

3. Okrągłą formę posmaruj tłuszczem. Na spodzie ułóż 2/3 makaronu. Przykryj go plasterkami kiełbasy. Na wędlinę wy- łóż pozostały makaron. Całość zalej masą jajeczno-śmietanową. Na wierzchu placka makaronowego ułóż plasterki pomidorów. ew. lekko posyp je suszonymi ziołami i solą. 

4. Pizzę wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 185 st. C. Zapiekaj ok. 20 minut. Udekoruj, np. świeżymi ziołami.

Wygraj 20 000 złotych!INTERIA.PL
Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas