Andrzejkowe przekąski!

Andrzejki to czas dobrej zabawy z przyjaciółmi i spotkań w gronie rodziny!

Ogórkowe łódeczki podane w ten sposób zaskoczą twoich gości
Ogórkowe łódeczki podane w ten sposób zaskoczą twoich gości materiał zewnętrzny

Na ten szalony wieczór przygotuj przekąski z pieczywem chrupkim np. Tovago, które doskonale pasuje do dipów, koreczków i małych kanapeczek na raz. Do zrobienia dosłownie w 5 minut - szybkie, wygodne i przede wszystkim smaczne. To idealne menu na andrzejkową imprezę!  

W długie jesienne wieczory najmilsze chwile to te spędzone w gronie przyjaciół. Pozytywne emocje, zabawa i radość tworzą nasze piękne wspomnienia. Magiczna andrzejkowa noc jest świetną okazją do zorganizowania imprezy dla najbliższych, dlatego warto ją wykorzystać. Wyjątkowy wieczór pełen wróżb i magicznych zaklęć dopełni przepyszne menu. Pomiędzy kolejnymi wróżbami a laniem wosku, można przekąsić kanapeczki z pieczywem. Wygodne, chrupkie kromki znakomicie pasują do wielu dodatków - z Tovago kulinarna wyobraźnia nie będzie mieć granic!

Błyskawicznie przygotowane przekąski mogą zniknąć z talerza bardzo szybko, ale mając w szafce pieczywo chrupkie, takie wyzwanie to żaden problem! Pieczywo po otwarciu długo zachowuje swoją chrupkość i walory smakowe, dzięki czemu smaczne kanapki i koreczki można przygotować w każdej chwili.

Ogórkowe łódeczki z chlebkami

Składniki:

  • 6 kromek chlebków błonnikowo-żytnich np. Tovago 
  • 1 ogórek 
  • 5 łyżek serka ricotta 
  • Pół papryczki chili 
  • Garść posiekanego szczypiorku 
  • Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

1. Ogórek umyj i pokrój w centymetrowe plasterki. Każdy plasterek wydrąż łyżeczką lub przyrządem do robienia kulek z melona tak, by powstała łódeczka. Pamiętaj - zostaw dno w łódeczce (nie wydrąż jej do końca), bo serek wypadnie.

2. Papryczkę chili posiekaj drobno.Serek ricotta wymieszaj z papryczką chili, szczypiorkiem i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.

3. Chlebki przekrój na połówki. Ogórkowe łódeczki napełnij przygotowanym serkiem ricotta.

4. Ułóż całość na połówkach chlebka i podawaj udekorowane listkami szpinaku.

materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas