Aromatyczna tofucznica

Smażone tofu to doskonały sposób na przyrządzenie głównego dania, które zachwyci wszystkich swoim smakiem i aromatem. Nie każdy lubi jego charakterystyczny smak, ale przygotowany według naszego przepisu posmakuje każdemu. Wyborne połączenie aromatycznych suszonych pomidorów, mocnej szalotki z odrobiną przepysznych przypraw - kurkumy, pieprzu, a wszystko w pachnącym szczypiorku. To sycące, mocne danie, które świetnie sprawdzi się nawet na obiad. Polubią go nie tylko osoby na diecie wegetariańskiej!

Tofu jest wdzięcznym składnikiem, bo łatwo wchłania aromaty
Tofu jest wdzięcznym składnikiem, bo łatwo wchłania aromaty123RF/PICSEL

Składniki

  • 200 g tofu
  • szalotka
  • 3 suszone pomidory
  • łyżka oliwy
  • kurkuma
  • sól
  • pieprz
  • garść szczypiorku

Nie spędzisz dużo czasu przy patelni. Postępuj zgodnie z instrukcją:

Jak zrobić tofucznicę? Wyborne smażone tofuInteria Kulinaria
INTERIA.PL
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?