tofu

Artykuły (9)

  • Ryba po grecku bez ryby. Wiesz, czym można ją zastąpić?

    Ryba po grecku bez ryby. Wiesz, czym można ją zastąpić?

    • Sobota, 3 grudnia 2022 (13:28)
    Ryba po grecku bez ryby brzmi co najmniej dziwnie. Ale okazuje się, że można ją zastąpić bezmięsnym produktem, dodając jeden, bardzo ważny składnik. Smak będzie praktycznie taki sam.
  • Aromatyczna tofucznica

    Aromatyczna tofucznica

    • Środa, 28 kwietnia 2021 (12:45)
    Smażone tofu to doskonały sposób na przyrządzenie głównego dania, które zachwyci wszystkich swoim smakiem i aromatem. Nie każdy lubi jego charakterystyczny smak, ale przygotowany według...
  • Smażone tofu w chrupiącej skórce

    Smażone tofu w chrupiącej skórce

    • Piątek, 19 marca 2021 (10:28)
    Smażone tofu to bardzo ciekawa propozycja na szybkie danie i zdrowe. Być może będzie to twoja ulubiona wersja tego sojowego przysmaku! Sprawdź, jak smakuje smażone tofu podane w miodowej...
  • Jajecznica bez jaj

    Jajecznica bez jaj

    • Środa, 10 marca 2021 (12:31)
    Jajecznica bez jaj to doskonałe rozwiązanie jeśli tęsknisz za smakiem puszystej jajecznicy na wegańskiej diecie. Idealnie wysmażone tofu to świetna alternatywa na pożywne śniadanie....
  • Wegański bigos z tofu

    Wegański bigos z tofu

    • Poniedziałek, 8 marca 2021 (13:47)
    Wegański bigos z tofu to tradycyjne polskie danie w bezmięsnej odsłonie. Wędzone tofu zamiast słoniny i paprykowe kiełbaski z powodzeniem zastąpią mięso w staropolskiej potrawie. Wegański...
  • Czy warto jeść tofu?

    Czy warto jeść tofu?

    • Środa, 20 listopada 2019 (09:23)
    Niektórym z nas tofu kojarzy się z dietetycznym i pozbawionym smaku produktem spożywczym charakteryzującym się nieciekawym kolorem. Wyrób pochodzi z Dalekiego Wschodu i właśnie tam ma...
    tofu
  • Ser tofu: Dlaczego warto włączyć go do diety?

    Ser tofu: Dlaczego warto włączyć go do diety?

    • Czwartek, 25 stycznia 2018 (16:23)
    Ser tofu to ponoć jeden z najstarszych serów na świecie. Według legendy pierwszy raz został wyprodukowany w 164 roku przed naszą erą w Chinach. Tofu zaliczany jest nie tylko do grupy...
    tofu
  • Jak przyrządzić smażone tofu?

    Jak przyrządzić smażone tofu?

    • Wtorek, 4 października 2016 (11:48)
    Tofu jest substytutem białka dla wegetarian, który może mieć zarówno gęstą, jak i kremową konsystencję. Wykazuje dużo właściwości zdrowotnych i istnieje niezliczona ilość sposobów jego...
  • 10 korzyści zdrowotnych tofu

    10 korzyści zdrowotnych tofu

    • Środa, 20 kwietnia 2016 (14:43)
    Wraz z rosnącą świadomością na temat negatywnych skutków otyłości i zwiększającym się zainteresowaniem zdrowym stylem życia tofu znalazło się w świetle reflektorów. Ten miękki produkt...
    tofu