Reklama

Reklama

Aromatyczne muffiny

Babeczki najlepiej smakują na ciepło, a jeszcze lepiej maczane w gorącej czekoladzie.

Składniki:

  • 400 g mąki pszennej
  • 100 g brązowego cukru
  • 120 ml maślanki
  • 100 ml mleka
  • 50 ml oleju
  • 5 łyżek miodu (najlepiej pół na pół gryczany z wielokwiatowym)
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • duża szczypta: mielonych goździków, kardamonu, nasion kolendry, mielonego imbiru
  • garść posiekanych orzechów włoskich
  • 50 g gorzkiej czekolady
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Reklama

Przygotowanie:W małej miseczce wymieszaj przyprawy, połącz je z mąką, proszkiem do pieczenia, cukrem. Mleko wymieszaj z maślanką, olejem, jajkiem i miodem. Połącz składniki mokre i suche, wsyp posiekane orzechy i kawałki czekolady. Masę przełóż do foremek na muffinki (wyłożonych papilotkami), piecz około 25 minut w temperaturze 180 stopni. Babeczki najlepiej smakują na ciepło, a jeszcze lepiej maczane w gorącej czekoladzie.



Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje