Aromatyczne steki z masłem czosnkowym

Stek ze szparagami
Stek ze szparagamimateriały prasowe

Składniki

  • 2 steki wołowe - polędwica, rostbef lub antrykot
  • odpowiedni tłuszcz do smażenia - olej rzepakowy / słonecznikowy / masło klarowane
  • kilka gałązek rozmarynu
  • sól
  • pieprz

- masełko czosnkowe

  • 60 g miękkiego masła
  • 3 ząbki czosnku
  • morska sól
  • świeżo mielony pieprz

- dodatki

  • 500 g szparagów
  • oliwa z oliwek
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • sól, pieprz
  • Sos do steków i burgerów np. Roleski
2 porcji

Sposób przygotowania

materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?