Reklama

Reklama

"Artysta smaku" - tak mówi o nim Magda Gessler. Zdradził swój przepis na surówkę z pora

Tadeusz Müller — syn Magdy Gessler przygotowuje innowatorską surówkę z pora. Dodaje do niej między innymi ugotowaną fasole jaś. Co jeszcze zawiera przepis na surówkę z pora według Müllera? Lista składników gwarantuje nietuzinkowy smak.

Tadeusz Muller: Magda Gessler mówi o nim "artysta smaku"

Rodzina Gesslerów od lat słynie z kulinarnego mistrzostwa. Choć najpopularniejszą jej członkinią jest Magda Gessler, to również jej dzieci nie stronią od kuchni. Celebrytka nazwała kiedyś swojego syna “artystą smaku". Biorcą pod uwagę ciekawe dodatki, jakie proponuje Tadeusz Müller do surówki z pora, można z całą pewnością stwierdzić, że mężczyzna lubi eksperymentować w kuchni. Jeśli szukasz niecodziennego pomysłu na obiad, ten przepis będzie idealnym wyborem. 

Zobacz również: Spłonął dom syna Magdy Gessler. Tadeusz Muller jest zdruzgotany

Reklama

Surówka z pora według Tadeusza Müllera

Składniki

  • 1 por
  • 1 słodkie jabłko
  • 1 liść czerwonej kapusty
  • 1 marchew
  • 3 garście fasoli jaś

Aby przygotować surówkę z pora według Tadeusza Müllera, fasolę jaś zalej wodą i gotuj do miękkości. W tym czasie umyj wszystkie warzywa. Marchew obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach, kapustę posiekaj, a białą część pora pokrój w półkola. Składniki przełóż do dużej miski i wymieszaj.

Zobacz również: Przepis na zapiekanego pora

Orzechowo-kurkowy chrust

Składniki

  • 1/3 masła
  • 2 garście kurek
  • 2 kromki razowego chleba
  • 3 ząbki czosnku
  • 0,5 szklanki orzechów włoskich
  • sól i pieprz do smaku

Kurki oczyść i porozrywaj rękami na drobne kawałki. Rozpuść masło i podsmaż grzyby, aż staną się złote i chrupiące. Korzonki z pora poszatkuj na drobne kawałki. Drobno posiekaj orzechy i czosnek, a chleb pokrój w nieco większą kostkę. Wszystkie składniki wymieszaj z podsmażonymi kurkami i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.

Sos do surówki z pora

Składniki

  • 0,5 szklanki jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka francuskiej musztardy
  • 1 łyżka octu
  • sól i pieprz do smaku

Do miski z warzywami wsyp fasolę i wymieszaj wszystko z sosem (powinien mieć gładką, jednolitą konsystencję). Całość posyp orzechowo-kurkowym chrustem. Surówka z pora najlepiej smakuje zaraz po przyrządzeniu. Jej nietuzinkowy smak z pewnością zachwyci wybredne podniebienia.

Zobacz również: Przepis na kurki słodko-kwaśne

INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: surówka | przepis | pomysł na obiad | por | kurki

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy