por

(Kuchnia ,warzywa)

Artykuły (12)

  • Kuchnia ,warzywa

    Pora na pora

    • Poniedziałek, 15 kwietnia 2019 (11:05)
    ​Por to krewny cebuli. Jest dwuletnią rośliną zieloną pochodzącą ze wschodnich wybrzeży Morza Śródziemnego. Ceniono ją już w starożytności, skąd rozprzestrzeniła się na cały świat.
    por
  • Por: Dla zdrowia, naturalnie!

    Por: Dla zdrowia, naturalnie!

    • Czwartek, 20 września 2018 (12:17)
    Jego zdrowotną moc docenili już starożytni: przez wieki wykorzystywany był zarówno kulinarnie, jak i leczniczo. Dziś bywa niedoceniany, mimo, że skutecznie poprawia odporność, jest...
    por
  • Pora na zdrowie

    Pora na zdrowie

    • Poniedziałek, 21 listopada 2016 (09:52)
    Por – warzywo, które często gości w naszej kuchni, a jednak ciągle jest niedoceniane. Najczęściej kupujemy je w pakiecie z włoszczyzną i dodajemy do niedzielnego rosołu.
    por