Babcina zupa

W smaku podobna do rosołu, tyle, że dietetyczna. Babcina zupa jest wyjątkowo sycą i pyszna!

Smakuje jak rosół
Smakuje jak rosół 123RF/PICSEL

Sposób przygotowania:

Płuczemy, obieramy marchew, ścieramy na wiórki na tarce. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy startą marchew, mieszamy, gdy zacznie wrzeć, odstawiamy, studzimy. Gotujemy w garnku 1 litr wody (na 4 porcje), dodajemy suszone warzywa i wrzucamy marchew uduszoną na patelni, doprowadzamy do wrzenia i szybko zestawiamy z ognia (nie może się gotować długo, bo będzie mętna).

Drobno siekamy zieloną pietruszkę, gotujemy osobno makaron. Nakładamy na talerz ugotowany makaron, zalewamy mocno podgrzanym oliwkowym rosołem, posypujemy zieleniną. Jest pyszna i  przypomina rosół z najdelikatniejszego mięsa. Wspaniała dla osób na lekkostrawnej diecie.

Pyszny przepis na zupę z ciecierzycąInteria Kulinaria
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas