Reklama

Reklama

Babcina zupa

W smaku podobna do rosołu, tyle, że dietetyczna. Babcina zupa jest wyjątkowo sycą i pyszna!

Składniki

  • 1 duża marchew
  • 2 łyżki oliwki
  • litr wody
  • łyżka suszonych warzyw
  • sól
  • pieprz
  • zielona pietruszka

Sposób przygotowania:

Reklama

Płuczemy, obieramy marchew, ścieramy na wiórki na tarce. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy startą marchew, mieszamy, gdy zacznie wrzeć, odstawiamy, studzimy. Gotujemy w garnku 1 litr wody (na 4 porcje), dodajemy suszone warzywa i wrzucamy marchew uduszoną na patelni, doprowadzamy do wrzenia i szybko zestawiamy z ognia (nie może się gotować długo, bo będzie mętna).

Drobno siekamy zieloną pietruszkę, gotujemy osobno makaron. Nakładamy na talerz ugotowany makaron, zalewamy mocno podgrzanym oliwkowym rosołem, posypujemy zieleniną. Jest pyszna i  przypomina rosół z najdelikatniejszego mięsa. Wspaniała dla osób na lekkostrawnej diecie.


Dowiedz się więcej na temat: dietetyczna zupa

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje