Reklama

Reklama

Babeczki błyskawiczne

Do porannej kawki w sam raz!

Czas przyrządzenia: 30 min
Składniki dla: 16-18 sztuk

Składniki

  • 1 i 1/2 szkl. mleka
  • 2 żółtka
  • po 3 łyżki mąki pszennej i ziemniaczanej
  • 2 łyżki cukru waniliowego
  • 2 łyżki syropu wiśniowego
  • 1 szkl. śmietanki kremówki
  • 16-18 kruchych babeczek
  • owoce i cukier puder do dekoracji

Sposób przygotowania

1. Do 1/2 szkl. mleka dodaj żółtka, mąki, cukier i syrop. Wymieszaj. Resztę mleka zagotuj. Wąskim strumieniem wlej mleko z dodatkami. Gotuj, mieszając, aż budyń zgęstnieje. Przykryj folią. Kremówkę ubij. Połącz z ostudzonym budyniem. 

2. Środki babeczek napełnij kremem kajmakowym. Udekoruj owocami i cukrem pudrem.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje