Babeczki błyskawiczne
Do porannej kawki w sam raz!

Składniki
- 1 i 1/2 szkl. mleka
- 2 żółtka
- po 3 łyżki mąki pszennej i ziemniaczanej
- 2 łyżki cukru waniliowego
- 2 łyżki syropu wiśniowego
- 1 szkl. śmietanki kremówki
- 16-18 kruchych babeczek
- owoce i cukier puder do dekoracji
16-18 sztuk
Sposób przygotowania
1. Do 1/2 szkl. mleka dodaj żółtka, mąki, cukier i syrop. Wymieszaj. Resztę mleka zagotuj. Wąskim strumieniem wlej mleko z dodatkami. Gotuj, mieszając, aż budyń zgęstnieje. Przykryj folią. Kremówkę ubij. Połącz z ostudzonym budyniem. 2. Środki babeczek napełnij kremem kajmakowym. Udekoruj owocami i cukrem pudrem.