Babeczki mandarynkowe

Dzieci je pokochają!

Babeczki z mandarynką
Babeczki z mandarynką123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Mąkę przesiej, wymieszaj z cukrem. Dodaj mocno schłodzone masło pokrojone na kawałeczki. Składniki posiekaj nożem, a kiedy powstaną grudki, dodaj do nich żółtka i 2 łyżki zimnej wody. Zagnieć ciasto. Zawiń je w folię i schładzaj ok. 30 minut. Foremki do babeczek (o śr. 6 cm) posmaruj masłem, wylep ciastem. Piecz 15 min w 200 st. C (góra i dół). Wystudź. Wyjmij. Cytrusy polej wrzątkiem. mandarynki dokładnie obierz, podziel na cząstki. Z cytryny zetrzyj skórkę, wyciśnij sok. Śmietanę ubij z cukrem waniliowym. Wymieszaj z serkami, sokiem i skórką z cytryny. Marmoladę podgrzej. Spody babeczek napełnij przygotowanym kremem. Obłóż cząstkami mandarynek. Posmaruj marmoladą. Wstaw na godzinę do lodówki.

Zmysłowe smaki: Muffiny z rabarbaremInteria.tv
Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas