Babeczki z białą czekoladą i śliwkami
Andrzejki to magiczny wieczór spotkań ze znajomymi, wypełniony wróżeniem i zabawami w odczytywanie znaków i przepowiedni. Przelewanie wosku oraz ciasteczka z wróżbą to obowiązkowe elementy andrzejkowego party. By na takiej imprezie było jeszcze bardziej słodko i sympatycznie, oprócz ciasteczek warto przygotować również specjalne menu. Gości w ten wieczór z pewnością zachwycą urocze babeczki z białą czekoladą i śliwkami!

Składniki
- 250 g mąki
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 jajko
- 100 g cukru np. Dry Demerara Diamant
- 150 g jogurtu naturalnego
- 100 g śmietanki kremówki
- 80 g oleju
- 100 g białej czekolady, posiekanej
- 6 śliwek węgierek
- Syrop trzcinowy Diamant
Sposób przygotowania
Mąkę Wymieszać z proszkiem. Jajko połączyć z cukrem, jogurtem, śmietanką i olejem. Dodać mąkę z proszkiem i wymieszać, na koniec połączyć z czekoladą. Rozłożyć do formy na 12 muffinek, wyłożonej papilotkami. Na każdej babeczce położyć i lekko docisnąć połówkę śliwki, skórką do dołu. Piec 25-30 minut w 180 st. C. Po upieczeniu polać syropem.