Babeczki z bitą śmietaną i owocami leśnymi
Pyszne bezglutenowe babeczki ze świeżymi owocami i bitą śmietaną, nie tylko dla maluchów.

Składniki:
- 2 łyżki masła,
- 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
- 2 jajka,
- 2 łyżki cukru,
- 4 łyżki mąki kukurydzianej,
- 1 płaska łyżka mąki ryżowej,
- 2 łyżki błyskawicznych płatków ryżowych,
- 1 łyżka soku z cytryny,
- 2 łyżki mleka,
- Opakowanie śmietany kremówki 30%,
- Dowolne owoce leśne,
- Oliwa z oliwek,
- Bezglutenowa bułka tarta,
- Konfitury z malin
Sposób przygotowania:
Masło zmiksować z cukrem, dodać jajka, sok z cytryny , mąki wymieszane, mleko, proszek do pieczenia. Foremki do babeczek posmarować oliwą i posypać bezglutenową bułką tartą. Wypełnić foremki do połowy wysokości. Piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni C. Śmietanę ubić, do każdej babeczki nałożyć małą łyżeczkę konfitur, następnie udekorować bitą śmietaną i owocami leśnymi. Przygotowywać na bieżąco, śmietana szybko opada.