Babeczki z kremem różanym

Cytrynę sparz, zetrzyj skórkę i wyciśnij sok. Masło utrzyj z cukrem.

Składniki na 15 sztuk:

Reklama

Babeczki:

  • 15 dag mąki pszennej
  • 3 jajka
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 łyżki mleka
  • 13 dag cukru
  • 15 dag masła
  • sok i skórka z cytryny

Krem:

  • 1,5 szklanki cukru pudru
  • 20 dag masła
  • 2 łyżki śmietany 30 proc.
  • 2 łyżeczki wody różanej
  • szczypta różowego barwnika w paście
  • 25 dag konfitury z róży

Sposób przygotowania:
1. Cytrynę sparz, zetrzyj skórkę i wyciśnij sok. Masło utrzyj z cukrem. Miksując, dodaj jajka. Przesiej mąkę i proszek, wlej sok z cytryny, mleko, dodaj 2/3 skórki z cytryny. Wymieszaj. Foremki wyłóż papilotkami i napełnij je ciastem do połowy. Piecz 25 minut w temperaturze 180°C.2. Masło na krem utrzyj z cukrem pudrem, dodaj śmietanę, wodę różaną i barwnik. Wszystko zmiksuj i nałóż do szprycy. Wystudzone babeczki udekoruj kremem, konfiturą i skórką z cytryny.Czas przygotowania: ok. 1,5 godziny

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje