Babeczki z owocami

Rozpływają się w ustach!

Składniki dla: 6 osób

Składniki

  • 5 dag mąki tortowej
  • 10 dag mąki krupczatki
  • 2 łyżki wiórków kokosowych
  • 2 żółtka
  • po łyżce cukru, smalcu, śmietany
  • 100 g masła
  • łyżeczka proszku do pieczenia

Składniki

  • 250 ml śmietany kremówki
  • 2 łyżeczki cukru pudru
  • łyżka serka mascarpone
  • kilka kropli soku z cytryny
  • owoce, pokrojona galaretka i starta czekolada do dekoracji

Sposób przygotowania

1. Składniki połącz, wyrób miękkie, elastyczne ciasto. Owiń je folią i chłodź w lodówce przez godzinę. Cienko rozwałkuj, wycinaj krążki i wylep foremki. Wstaw do nagrzanego do temp. 190 st. C piekarnika i piecz ok. 15 minut. Gorące wyjmij delikatnie z foremek i przestudź. 

2. Zimną śmietankę ubij z cukrem, dodaj serek i sok z cytryny. Masą napełniaj babeczki. Udekoruj je. 

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje