Babeczki z owocami
Rozpływają się w ustach!

Składniki
- 5 dag mąki tortowej
- 10 dag mąki krupczatki
- 2 łyżki wiórków kokosowych
- 2 żółtka
- po łyżce cukru, smalcu, śmietany
- 100 g masła
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 250 ml śmietany kremówki
- 2 łyżeczki cukru pudru
- łyżka serka mascarpone
- kilka kropli soku z cytryny
- owoce, pokrojona galaretka i starta czekolada do dekoracji
6 osób
Sposób przygotowania
1. Składniki połącz, wyrób miękkie, elastyczne ciasto. Owiń je folią i chłodź w lodówce przez godzinę. Cienko rozwałkuj, wycinaj krążki i wylep foremki. Wstaw do nagrzanego do temp. 190 st. C piekarnika i piecz ok. 15 minut. Gorące wyjmij delikatnie z foremek i przestudź. 2. Zimną śmietankę ubij z cukrem, dodaj serek i sok z cytryny. Masą napełniaj babeczki. Udekoruj je.