Babka ajerkoniakowa

Babkę można udekorować wg własnego gustu
Babkę można udekorować wg własnego gustu123RF/PICSEL

Składniki

na ciasto

  • 1 kostka (25 dag) masła
  • 5 jajek
  • 1 szkl. cukru
  • 1 i 2/3 szkl. mąki pszennej
  • 3/4 szkl. mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 80 ml ajerkoniaku
  • po 10 dag rodzynek oraz pokrojonych w kostkę kandyzowanych owoców
  • 1 fiolka waniliowego zapachu do ciasta
  • tłuszcz i mąka do formy

na lukier

  • 1 szkl. cukru pudru
  • 4–5 łyżek ajerkoniaku
12
Ciasto czeskieInteria KulinariaInteria Kulinaria
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?