Babka z makiem i kardamonem

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Udostępnij
zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Składniki

  • po 5 dag pistacji, migdałów, orzechów włoskich i laskowych
  • 10 dag cukru
  • 1 figa
  • 12 dag masła
  • szczypta soli
  • 1 op. cukru waniliowego
  • 1/4 łyżeczki mielonego kardamonu
  • 4 jajka
  • 25 dag mąki pszennej
  • 1 op. proszku do pieczenia
  • 5 łyżek mleka
  • 5 dag mielonego maku
  • 10 dag gorzkiej czekolady
  • 10 dag płatków migdałowych
  • tłuszcz do posmarowania foremki
  • orzechy w karmelu i figa do dekoracji
10 porcji

Sposób przygotowania

Szybkie i pyszne ciasto z kruszonkąInteria KulinariaInteria Kulinaria
Tina
emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Udostępnij
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Przejdź na