Reklama

Reklama

Bagietka z serem halloumi

Ser halloumi to rarytas pochodzący prosto z Cypru, gdzie jest produkowany i traktowany niemalże jako prawdziwe dobro narodowe. Nic dziwnego - to wyjątkowo smaczny produkt, który wytwarzany jest z mleka owczego, często z dodatkiem mleka koziego i krowiego oraz mięty.

Ser halloumi  można spożywać solo lub jako dodatek do wielu dań - na surowo, w wersji smażonej lub grillowanej. Wykorzystanie sera halloumi jako dodatku do pełnej warzyw bagietki z sosem to sposób na przeniesienie się wprost do cypryjskich tawern.

Składniki

  • 2 bagietki
  • ser halloumi
  • rukola
  • papryka
  • ogórek konserwowy
  • sos np. Roleski – Street Food do Frytek Curry

Sposób przygotowania

Reklama

1. Bagietki przekrawamy i pieczemy w piekarniku do momentu aż się lekko zarumienią.

2. Na rozgrzanym oleju smażymy ser halloumi pokrojony w cienkie plastry.

3. Na bagietki układamy rukolę, ser halloumi, paprykę, ogórek i polewamy sosem Roleski do frytek curry.

 

INTERIA.PL/materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje