Bakaliowe lato

Marmolada czereśnowa z płatkami migdałowymi
Marmolada czereśnowa z płatkami migdałowymi materiały prasowe

Lody bakaliowe

Składniki:

  • 2 szklanki śmietanki kremówki
  • 1 jajko
  • 2 żółtka
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 łyżka migdałów łuskanych np. Bakalland
  • 1 łyżka orzechów włoskich Chandler np. Bakalland (delikatnie pokruszonych)
  • 3 suszone morele np. Bakalland
  • 1 łyżka posiekanych rodzynek bursztynowych np. Bakalland
  • 1 łyżka skórki pomarańczowej np. Bakalland
  • 1 mała łyżeczka kawy rozpuszczalnej
  • 1 łyżeczka startej czekolady deserowej
  • Ulubione bakalie np. Bakalland do ozdobienia gotowych porcji, np.: pistacje, migdał w płatkach bądź żurawina

Przygotowanie:

Lody bakaliowe
Lody bakaliowemateriały prasowe

Naleśniki z twarożkiem, orzechami i owocami

Składniki:

Nadzienie:

Przygotowanie:

Naleśniki z twarożkiem, orzechami i owocami
Naleśniki z twarożkiem, orzechami i owocami materiały prasowe

Marmolada czereśniowa z płatkami migdałowymi

Składniki:

  • 2 kilogramy wydrylowanych czereśni
  • 200 g cukru
  • 50 ml wody
  • 50 g płatków migdałowych np. Bakalland
  • 1 laska cynamonu i goździki dla smaku

Przygotowanie:

materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?