Bakaliowy chutney z dodatkiem chilli i pomidorów

Przygotuj już teraz, by w zimie cieszyć się tym niepowtarzalnym smakiem

Składniki

  • 1 kg pomidorów bakaliowych
  • 100 g Żurawiny z sokiem z granatu np. Bakalland
  • 150 g Rodzynek bursztynowych np. Bakalland
  • 100 g Moreli Całe owoce np. Bakalland
  • 60 g Złotych owoców (miechunki peruwiańskiej) np. Bakalland
  • 2 czerwone cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • Szczypta chilli
  • Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Cebulę i czosnek kroimy w drobną koskę i podsmażamy na patelni, następnie dodajemy bakalie i podsmażamy jeszcze przez chwilę, aż wszystkie składniki połączą się ze sobą. Do podsmażonych składników dodajemy pokrojone w koskę pomidory, wszystkie składniki gotujemy pod przykryciem przez ok. 25 minut do momentu aż połączą się z sobą. Gotowy chutney doprawiamy solą i pieprzem, aby jeszcze bardziej podbić smak dodajemy również szczyptę chilli. Następnie chutney przekładamy do słoików i pasteryzujemy przez ok. 20 minut. 

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje