Bakłażanowa alkalizująca tarta tatin

Bakłażanowa tarta
Bakłażanowa tartamateriały prasowe

Składniki

  • 2 średniej wielkości bakłażany, niepryskane
  • 2 duże czerwone cebule
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki syropu z agawy
6 porcji

Składniki

na ciasto

  • 150 g mąki orkiszowej
  • 1 łyżka zakwasu orkiszowego
  • 1 łyżeczka posiekanego świeżego tymianku
  • 50 ml ciepłej wody
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soli morskiej
  • Do podania:
  • 100 g świeżego szpinaku baby
  • 2 łyżki orzeszków piniowych
  • szczypta gomasio
  • oliwa z oliwek

Sposób przygotowania

Zmysłowe smaki: Tarta TatinINTERIA.TVInteria.tv
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?