Bandurjanki z Podkarpacia

Bandurjanki to tradycyjne placki ziemniaczane z twarogiem, które pochodzą z Podkarpacia, a konkretnie - z Bieszczad. Są sycącą i aromatyczną odmianą dla tradycyjnych placków ziemniaczanych. Najlepiej smakują podane z odpowiednim farszem - nadzieniem twarożkowym lub warzywnym.

Bandurjanki z Podkarpacia
Bandurjanki z PodkarpaciaINTERIA.PL

Składniki

  • 0,5 kg ziemniaków
  • 400 g twarogu
  • łyżka mąki
  • jajko
  • 2 łyżki śmietany 12%
  • jogurt naturalny
  • ząbek czosnku
  • ogórek, papryka
  • łyżeczka ostrej papryki
  • sól, pieprz, bazylia

Zobacz, jak łatwo przygotujesz bandurjanki z Podkarpacia:

Jak zrobić bandurjanki z Podkarpacia?Interia Kulinaria
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas