Barszcz biały ze świeżym chrzanem

Barszcz biały
Barszcz białymateriały prasowe

Składniki

  • marchew, 2 szt.
  • pietruszka, 1 szt.
  • cebula, 1 szt.
  • czosnek, 1 ząbek
  • świeżo starty chrzan, 2 łyżki
  • jajka gotowane na twardo, 2 szt.
  • śmietana 12%, 3 łyżki
  • masło (bez soli) 1/8 kostki
  • sok z cytryny, 4 łyżeczki
  • ziele angielskie, 5 ziaren
  • liść laurowy
  • natka pietruszki, 1 łyżka
  • majeranek do smaku
  • pieprz naturalny

Sposób przygotowania

Przepis na tradycyjny żurekInteria KulinariaInteria Kulinaria
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?