Barszcz czerwony jak z wykwintnej restauracji. Od lat doprawiam go tym samym

Jak doprawić barszcz czerwony? Nie zapomnij o kluczowych przyprawach
Jak doprawić barszcz czerwony? Nie zapomnij o kluczowych przyprawach materiały prasowe

Jak doprawić barszcz czerwony?

Zobacz również:

    • czosnek - w barszczu sprawdzi się nie tylko surowy, ale także suszony. Obie wersje podbijają smak zupy, dodając jej nieco pikantności;
    • liść laurowy - wyróżnia się ziołowym i nieco gorzkawym posmakiem, a także lekko korzennym aromatem. To niezawodny dodatek do potraw ciężkostrawnych oraz niezastąpiony dodatek do wigilijnego barszczu czerwonego;
    • majeranek - niezwykle aromatyczna przyprawa, która na stałe zagościła w przepisach kuchni polskiej. Lekko słodkawy smak idealnie współgra z zupą na bazie buraków, dodając jej subtelnie ziołowej nuty;
    • ziele angielskie - jedna z najpopularniejszych przypraw, których nie może zabraknąć niemal w każdej zupie. Łączy w sobie wyczuwalne nuty kardamonu, cynamonu, goździków, pieprzu oraz gałki muszkatołowej, które w wielu domach jednoznacznie kojarzą się ze świętami.

    Prosty trik na maksimum smaku

    Barszcz wyszedł gorzki? Możesz go jeszcze uratować