Wyśmienity barszcz czerwony. Wypróbuj sprawdzony przepis Magdy Gessler

Barszcz czerwony ma wiele cennych składników
Barszcz czerwony ma wiele cennych składników 123RF/PICSEL

Dlaczego warto jeść barszcz czerwony?

Przepis na barszcz czerwony Magdy Gessler

  • 8 buraków,
  • 6 jabłek antonówek,
  • 2 duże cebule,
  • 3 łyżki octu spirytusowego,
  • 3 liście laurowe,
  • 4 ziarna ziela angielskiego,
  • 8 ziaren pieprzu,
  • 4 ząbki czosnku,
  • 1 łyżka cukru,
  • sól.
  1. Obrane i pokrojone buraki włóż do garnka i zalej wodą.
  2. Dołóż cebulę, liście laurowe, pieprz i ziele angielskie, gotuj na małym ogniu.
  3. Gdy woda zacznie bulgotać, dolej ocet. Gotuj do miękkości buraków.
  4. Przecedź zupę i przelej do osobnego naczynia.
  5. Dołóż rozgnieciony czosnek, sól oraz cukier, dokładnie wymieszaj.
  6. Obrane jabłka wraz ze skórkami włóż do garnka z zupą, by przeszła ich aromatem.
  7. Po około dwóch godzinach wyciągnij je z barszczu. Smacznego!
Dieta przy anemii. Warto pamiętać o witaminie CInteria.tv