Wyśmienity barszcz czerwony. Wypróbuj sprawdzony przepis Magdy Gessler

Barszcz czerwony ma wiele cennych składników
Barszcz czerwony ma wiele cennych składników 123RF/PICSEL

Dlaczego warto jeść barszcz czerwony?

Zobacz również:

    Przepis na barszcz czerwony Magdy Gessler

    • 8 buraków,
    • 6 jabłek antonówek,
    • 2 duże cebule,
    • 3 łyżki octu spirytusowego,
    • 3 liście laurowe,
    • 4 ziarna ziela angielskiego,
    • 8 ziaren pieprzu,
    • 4 ząbki czosnku,
    • 1 łyżka cukru,
    • sól.
    1. Obrane i pokrojone buraki włóż do garnka i zalej wodą.
    2. Dołóż cebulę, liście laurowe, pieprz i ziele angielskie, gotuj na małym ogniu.
    3. Gdy woda zacznie bulgotać, dolej ocet. Gotuj do miękkości buraków.
    4. Przecedź zupę i przelej do osobnego naczynia.
    5. Dołóż rozgnieciony czosnek, sól oraz cukier, dokładnie wymieszaj.
    6. Obrane jabłka wraz ze skórkami włóż do garnka z zupą, by przeszła ich aromatem.
    7. Po około dwóch godzinach wyciągnij je z barszczu. Smacznego!
    Dieta przy anemii. Warto pamiętać o witaminie CInteria.tv