Barszczyk w najsmaczniejszych wersjach

Barszcz czerwony
Barszcz czerwony123RF/PICSEL

Lekki z grzybową nutką

Składniki

  • 3 buraki ćwikłowe
  • 1 pęczek włoszczyzny z kapustą
  • 1 cebula
  • 2–3 duże ziemniaki
  • 3 suszone borowiki
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki oleju
  • 6 szkl. bulionu
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 ziarenka ziela angielskiego
  • 2 listki laurowe
  • sól, pieprz, cukier

Sposób przygotowania

Najlepszy barszcz czerwony - nie tylko na święta!Interia KulinariaInteria Kulinaria
Barszcz na zakwasie
Barszcz na zakwasie123RF/PICSEL

Zabielany na zakwasie

Składniki

  • 2 kg buraków
  • 8 ząbków czosnku
  • skórka chleba razowego
  • 1 cebula
  • 2 jabłka
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 1 szkl. śmietany 12-proc.
  • 1/2 pęczka szczypiorku,
  • sól
  • pieprz
  • 4 ziarenka ziela angielskiego
  • szczypta cukru

Sposób przygotowania

Najlepszy barszcz czerwony - nie tylko na święta!Interia KulinariaInteria Kulinaria
Barszcz z jajkiem
Barszcz z jajkiem123RF/PICSEL

Ukraiński na wołowinie

Składniki

  • 3 buraki ćwikłowe
  • 40 dag wołowiny na rosół
  • 25 dag fasoli
  • 1/3 selera
  • 1 marchewka
  • 5 suszonych borowików
  • 5 ziemniaków
  • 1/3 szkl. koncentratu buraczanego
  • 4 ziarenka ziela angielskiego
  • 2 listki laurowe
  • cukier, sól
  • pieprz
  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania

Przepis na barszcz ukraińskiInteria KulinariaInteria Kulinaria
Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?