Barszczyk z jabłkiem

Zupa inna niż wszystkie

Barszcz czerwony
Barszcz czerwony123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Cebulę i czosnek obierz,  posiekaj. Buraki obierz, seler oczyść, warzywa opłucz, pokrój. Jabłko umyj, wytnij pestki, miąższ wraz ze skórką pokrój  w kostkę. Skrop go sokiem z cytryny. Trochę jabłka odłóż do dekoracji. Resztę wraz z jarzynami podsmaż na 1 łyżce masła. Wlej bulion. Gotuj ok. 25 minut.  

2. Zupę zmiksuj, połącz ze śmietaną. Przypraw octem, solą i pieprzem. Tosty pokrój w kostkę. Razem z odłożonym jabłkiem zrumień je na reszcie masła. Barszczyk posyp grzankami  z jabłkiem i rzeżuchą. Włoska

Najlepszy barszcz czerwony - nie tylko na święta!Interia Kulinaria
Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas