Barwne szaszłyczki
Podawane z grillowanymi pomidorami.
- 2 podwójne piersi kurczaka,
- łyżeczka powideł śliwkowych,
- łyżka ketchupu,
- czerwona i zielona papryka,
- vegeta,
- 4 małe pomidory,
- olej
Przygotowanie:
Mięso pokrój w paski, obie papryki w kostkę, pomidory na połówki. Ketchup wymieszaj z powidłami i łyżeczką vegety. Posmaruj mięso. Na patyczki do szaszłyków faliści nadziewaj paski mięsa, każde przepięcie przekładając innym kolorem papryki. Szaszłyki posmaruj olejem. Ułóż na grillu. Obok umieść pomidory, miejsca przecięcia pomidorów oprósz vegetą i posmaruj olejem. Wszystko opiekaj obracając około 10 minut (lub usmaż na patelni). Szaszłyki podaj z pomidorami.
Znasz lepszy przepis? Przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!