Baton

Ciasto dla leniwych.

Przepis:

- 1 słoik kremu czekoladowego Nestle (500g),
- 1 lub 1 i 1/4 opakowania sucharków np. Mamut (jeśli jedno opakowanie będzie trzeba dodać trochę bułki tartej),
- 1 op kwaśnej śmietany 12 proc. lub 18 proc.,
- 1 śmietana 36 proc.,
- 1 galaretka

Przygotowanie:

Sucharki mielimy w mikserze, mieszamy z kremem czekoladowym. Masa powinna być rozpadająca się, wykładamy na blachę, trochę ugniatając. Smarujemy kwaśną śmietaną. Następnie układamy ubitą śmietaną, i na koniec galaretka (chociaż nie musi być). Na odmianę można też bitą śmietanę razem z galaretką zmieszać.

Pychota i expres w robieniu.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas