Batoniki, od których nie utyjesz

Te batoniki z ziaren są dużo zdrowsze i mniej tuczące od większości słodyczy.

Składniki:

  • 2 szklanki płatków owsianych
  • po pół szklanki słonecznika, sezamu, żurawiny i rodzynek
  • 1/4 szklanki pestek dyni
  • łyżka masła
  • 4 łyżki miodu
  • pół szklanki cukru

Reklama

Przygotowanie:

Masło stop z miodem. Słonecznik, dynię i sezam upraż na patelni. Płatki owsiane zrumień na suchej patelni. Dodaj ziarna, rodzynki i żurawinę, wlej masę miodową, połącz.

Cukier skarmelizuj z około 2 łyżkami wody. Wlej do bakalii, dobrze wymieszaj.

Masę rozsmaruj na blaszce o boku 17 cm (wyłożonej papierem do pieczenia). Schłodź, pokrój.


Dowiedz się więcej na temat: cukier | Batoniki z ziaren | Nie | batonik

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje