Reklama

Reklama

Batoniki z bitą śmietaną i bananami

Ten deser pokocha każdy!

Składniki - spód

  • duża paczka herbatników
  • 40 dag kremu czekoladowego

Składniki - krem

  • 3 banany
  • łyżka soku z cytryny
  • 200 ml śmietany kremówki
  • pół puszki masy kajmakowej

Składniki - wierzch

  • 80 ml śmietany kremówki
  • kostka czekolady

Sposób przygotowania

1. Herbatniki zmiksuj blenderem, wymieszaj z kremem czekoladowym, rozłóż na blasze, wstaw do lodówki. Banany pokrój w plastry, skrop sokiem z cytryny. Ułóż na spodzie ciasta. Banany przykryj ubitą śmietaną i masą kajmakową. Włóż do lodówki. 

2. Kremówkę podgrzej, dodaj czekoladę. Na małym ogniu podgrzej, mieszając, aż się rozpuści. Lekko ostudź. Masę wylej na ciasto i odstaw do lodówki, najlepiej na noc. Krój ostrym nożem. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje