Batoniki z bitą śmietaną i bananami

Ten deser pokocha każdy!

Batoniki z bitą śmietaną
Batoniki z bitą śmietanąDobry Tydzień

Sposób przygotowania

1. Herbatniki zmiksuj blenderem, wymieszaj z kremem czekoladowym, rozłóż na blasze, wstaw do lodówki. Banany pokrój w plastry, skrop sokiem z cytryny. Ułóż na spodzie ciasta. Banany przykryj ubitą śmietaną i masą kajmakową. Włóż do lodówki. 

2. Kremówkę podgrzej, dodaj czekoladę. Na małym ogniu podgrzej, mieszając, aż się rozpuści. Lekko ostudź. Masę wylej na ciasto i odstaw do lodówki, najlepiej na noc. Krój ostrym nożem.

Przepis na zdrowe batoniki z żurawinąInteria Kulinaria
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas